Neem mij niet mee, ik blijf graag hier!

Focus je op wat je wel wilt.
Of het nu gaat om je gedachten, de woorden die je uitspreekt of de woorden die je opschrijft.

Spreek uit wat je waar je naar toe wilt en blijf niet hangen in datgene wat je niet meer wilt.

Jaren geleden was ik een weekje reisbegeleider voor een kindervakantie in een skigebied. Ik had zelf nog nooit op ski's gestaan en vond vooral de skilift heel eng. Nou niet perse de skilift maar dat ene moment dat je uit de lift moet stappen en niet moet vallen. Ik zei het letterlijk tegen mezelf: Niet vallen, niet vallen!

Je raadt het al..ik viel keer op keer.

Totdat ik eens goed luisterde wat de skileraar toch steeds zei tegen de kinderen. Want die kinderen, die bleven allemaal staan.

De leraar stond naast de lift en zei: Yes, uitstappen maar en blijf staan, blijf staan.

En ja hoor het werkte, ook bij mij!

Tegen mijn kinderen probeer ik ook altijd positief te praten. Pas op dat je niet valt, is dan ook iets wat ik niet snel zeg. Net als: pas op voor dat paaltje! als ze leren fietsen. Ik leer ze juist waar ze wel naar moeten kijken.  Kijk altijd naar het punt waar je naar toe wilt.

Wat wil jij wat er WEL is? Kijk daar naar toe. Focus je daar op. Schrijf het op. Maak het visueel. Wees je bewust van je gedachten. Probeer ze steeds positief te houden.

Grappig, de afgelopen weken kwam ik deze 2 tijdschriften tegen. In principe allebei met dezelfde boodschap. Toch denk ik dat er één vaker blijft liggen dan de ander. Wat denk jij?

mag
mag (1)

Laat een reactie achter